(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Špagetové lasagně s lilkem a cuketou
Potřebné ingredience
syrové špagety, 1 větší lilek, 2 menší cukety, 1 plechovka (400g) sekaných rajčat, 1 mozzarella, 2 stroužky česneku, sušená majoránka, čerstvá petrželka, olivový olej ********** BEŠAMEL: 25g másla, 1 lžíce hladké mouky, 300-350ml teplého mléka, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř
Postup přípravy
Nejprve si nakrájíme lilek na asi 1/2cm kolečka a na oleji osmažíme doměkka (odložíme na papírový ubrousek). Cuketu také nakrájíme na kolečka a krátce orestujeme na másle spolu se sekaným česnekem, majoránkou a petrželkou (množství koření podle chuti).
Sekaná rajčata ochutíme dle své chuti (přidala jsem asi lžíci bazalkového pesta, trochu cukru a ostrého kečupu).
Bešamel: rozpustíme máslo a vmícháme mouku, zapražíme jíšku, kterou postupně za stálého míchání zaléváme mlékem. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a mícháme až bešamel mírně zhoustne.
Obdélníkovou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno dáme slabou vrstvu syrových špaget (po délce). Navrch naklademe kolečka lilku a cukety, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhanou mozzarellou. Tuto vrstvu (špagety, lilek, cuketa, rajčat.omáčka, mozzarella) ještě jednou zopakujeme a na závěr přelijeme bešamelem. (jednotlivé vrstvy lze ochutit solí a pepřem)
Pečeme při 200°C dozlatova, až jsou špagety měkké. Navrch můžeme postrouhat sýrem nebo posypat např. slunečnicovými semínky. Podáváme se zeleninovým salátem.
Tento recept vznikl tak, když došly pláty lasagní :)
DOBROU CHUŤ!!
Sekaná rajčata ochutíme dle své chuti (přidala jsem asi lžíci bazalkového pesta, trochu cukru a ostrého kečupu).
Bešamel: rozpustíme máslo a vmícháme mouku, zapražíme jíšku, kterou postupně za stálého míchání zaléváme mlékem. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a mícháme až bešamel mírně zhoustne.
Obdélníkovou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno dáme slabou vrstvu syrových špaget (po délce). Navrch naklademe kolečka lilku a cukety, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhanou mozzarellou. Tuto vrstvu (špagety, lilek, cuketa, rajčat.omáčka, mozzarella) ještě jednou zopakujeme a na závěr přelijeme bešamelem. (jednotlivé vrstvy lze ochutit solí a pepřem)
Pečeme při 200°C dozlatova, až jsou špagety měkké. Navrch můžeme postrouhat sýrem nebo posypat např. slunečnicovými semínky. Podáváme se zeleninovým salátem.
Tento recept vznikl tak, když došly pláty lasagní :)
DOBROU CHUŤ!!
zapečené lasagně
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MatildaH
(upraveno)
8. 4. 2012, 16:06
Tak jsem se do nich dnes pustila a moc se mi nepovedly, nicméně nebyla to chyba receptu, ale mojí přípravy Dala jsem zeleninu na moc silné plátky a tak se mi to vůbec nespojilo. Ale nenechám se odradit a příště už aspoň budu vědět, jak na to. Chuťově totiž byly vynikající
alfleila
(upraveno)
8. 4. 2012, 21:47
@MatildaH
Tak to mě moc mrzí, že se napoprvé nepovedly. Zelenina je opravdu lepší nakrájená na slabší plátky a předem trochu opečená na oleji, pak má i lepší chuť a v troubě už jen změkne.....tak příště
Jia
(upraveno)
7. 4. 2012, 11:13
Mňam, mňam , taky vyzkouším. Zdravé a určitě výborné
alfleila
(upraveno)
7. 4. 2012, 20:48
@Jia
přesně jak píšete, Jitko, celkem zdravé a výborné ať chutná!!
MatildaH
(upraveno)
7. 4. 2012, 9:11
To vypadá dobře, určitě vyzkouším
alfleila
(upraveno)
7. 4. 2012, 10:26
@MatildaH
Moc děkuji!